Deel deze pagina:

Na een slopende kamp in de Golden Score op de Grand Prix van Montréal wint Matthias Casse (-81kg) van de Duitser Timo Cavelius en pakt hij brons. Zijn deelname aan deze Grand Prix verliep echter niet naar zijn wens.

“Ik voelde me niet echt in topvorm op de mat vandaag”, aldus de kersverse Europese kampioen. “De eerste kamp ging wel goed, maar dan ging het bergaf. Het liep niet helemaal zoals ik wenste. Ik ben ook nog wel wat vermoeid na het Europees kampioenschap en dan de lange vlucht naar Montréal.

Na een bye voor de eerste ronde, vloert Matthias de Canadees Marinau in de tweede. Vervolgens ontmoet hij de Amerikaan Jack Hatton als tegenstander in de derde ronde. Het wordt een slopende wedstrijd met meer dan 6 minuten in de Golden Score. Matthias wint de kamp, maar moet diep gaan. En dat heeft invloed in de halve finale. Als leider in zijn poule komt hij uit tegen de Japanner Nagase, de Japanse wereldkampioen van 2015. Matthias haalt het niet en moet voor brons kampen tegen de Duitser Cavelius.

“De kamp tegen de Amerikaan Hatton was een hele zware en werd uiteindelijk beslist in een uitputtende Golden Score van meer dan zes minuten. Tegen Nagase heb ik reeds vaak gevochten op stages. Hij is groot en dat vind ik wel moeilijk om tegen te kampen. Ik was bovendien nog niet gerecupereerd van de vorige match tegen Hatton en dat heeft uiteraard ook in mijn nadeel gespeeld. Nagase is evenwel een sterke tegenstander, maar de volgende keer moet ik ervan winnen.”

Ook de kamp om het brons werd slopend voor onze landgenoot. “De Duitser Cavelius heb ik reeds ontmoet bij de junioren. We kennen elkaar redelijk goed en dan is het moeilijk om een opening te vinden. Op de Grand Slam in Düsseldorf heb ik vrij vlot van hem gewonnen. Hij had bijgevolg zijn tactiek aangepast en dat heeft me wel wat verrast. Uiteindelijk heb ik het wel opgelost met een mooie afsluiter. Montréal was evenwel een heel zwaar toernooi voor mij. Vanaf nu kan ik mij echter volledig toeleggen op mijn voorbereiding voor het Wereldkampioenschap in Tokio en da’s het belangrijkste momenteel,” aldus nog Matthias.

Roxane Taeymans (-70kg) greep in een spannende wedstrijd tegen de Koreaanse Seongyeon Kim nipt naast het brons en moest zich tevreden stellen met een vijfde plaats. Roxane versloeg Oliveira (BRA) in haar eerste kamp en vervolgens Maria Perez (PUR) en plaatste zich als leider van haar poule voor de halve finale. Daar verloor ze van de Duitse Scoccimarro en diende vervolgens te kampen voor het brons dat haar uiteindelijk ontglipte.

Mina Libeer (-57kg) verloor haar eerste kamp tegen de Poolse Julia Kowalczyk en werd doorverwezen naar de herkansingen. Daar wint ze van de Poolse Arleta Podolak en vervolgens kampt ze in de finaleronde voor brons. Ze verliest echter de bronzen kamp tegen Timna Nelson Levy (ISR) en eindigt tevens op de vijfde plaats.

Van de atleten van de Waalse zusterfederatie FFBJ keert Kenneth Van Gansbeke (-66kg) terug naar huis met zilver. Gabriella Willems (-70kg) eindigt net als Roxane vijfde. Jorre Verstraete (-60kg) wordt gestopt in de herkansingen en Sami Chouchi (-81kg) wordt in de tweede ronde gestopt door Nagase.

 

Christian Pierre

 

Sponsors

Sponsors