Deel deze pagina:

ZELE – Tijdens de afgelopen Corona-lockdown zat ook de evenementensector niet stil. Resultaat is het COVID Event Risk Model (CERM) dat de overheid in samenwerking met wetenschappelijke experts, gespecialiseerde onderzoekers, de Karel De Grote Hogeschool  en de Alliantie van Belgische Event Federaties heeft ontwikkeld. Met dit model kunnen organisatoren inzicht verwerven in het COVID-veiligheidsrisico van elk type event. Dit wordt weergegeven met behulp van een kleurenlabel: groen, oranje en rood.

CERM-Protocol en website

Het COVID Event Risk Model wordt begeleid door een COVID Event Risk Model Protocol dat organisatoren helpt inschatten of een event aan de gevraagde parameters kan voldoen. De COVID Event Scan vertrekt voornamelijk vanuit het perspectief van het publiek en dus de bezoekers van een event. Bovendien vind je er ook terug hoe je het praktisch moet aanpakken om een event COVID-veiliger te maken. Deze website is een initiatief van de Vlaamse Overheid in samenwerking met de Alliantie van Belgische Event Federaties en de Karel de Grote Hogeschool.

Specifieke protocollen

Naast het CERM-protocol vind je via deze website ook de links naar een aantal sectorspecifieke protocollen met specifieke richtlijnen voor deelnemers, artiesten/performers, medewerkers en leveranciers. Je vindt hier onder andere de protocollen voor de sportsector, de cultuursector en de horeca terug. Deze geven mee hoe je het praktisch moet aanpakken om een event COVID-veiliger te maken.

Leer- en beheermodel & adviesmodel

Het COVID Event Risk Model is een leer- en beheermodel voor de eventorganisator en een adviesmodel voor de overheden. Het meegekregen veiligheidslabel zegt niets over de beslissing of een event al dan niet kan doorgaan. De finale beslissingsbevoegdheid hierover ligt op gemeentelijk/stedelijk niveau.

CERM-protocol & judo

VJF bestudeert het CERM-protocol om dit te vertalen naar de praktische uitwerking voor VJF-events. 

Interessante downloads

COVID Event Risk Model Protocol

Protocol voor organisatoren van sportevenementen en sportwedstrijden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsors

Sponsors