Deel deze pagina:

           

Op zaterdag 27 januari ’18 werd er een cursus scheidsrechter georganiseerd te Oost-Vlaanderen in samen werking met de Judoclub Asahi '90 Kruishoutem.

De cursisten werden ‘s morgens onthaald met een kop koffie en konden hun syllabussen en  administratie in orde brengen bij Pierre Commers. Zeven van de negen ingeschreven cursisten waren op het appel, de 2 andere meldden zich ziek.

Hierna werd gestart met het gedeelte theorie. Dit gedeelte werd digitaal ondersteund met uitleg, foto’s en videobeelden. Het theoriegedeelte was intens maar werd zeer gemotiveerd gevolgd door de cursisten.

Na de lunchpauze gingen we van start met het praktijkgedeelte. Dit in de dojo van Judoclub Asahi '90 Kruishoutem. We gaan van start met de eerste stappen als scheidsrechter. Daarna waren er kampen die moesten gearbitreerd worden. Voor deze kampen waren er een 10-tal judoka’s van Judoclub Asahi '90 Kruishoutem komen opdagen. Deze judoka’s onder toezicht van hun trainer Jean-Marie Vande Populiere hebben zeer goed meegewerkt en geholpen om er een leerrijk gebeuren van te maken. Waarvoor onze dank.

Hierna was er nog een nabespreking. Waar men duidelijk stelde dat het product arbitrage als scheidsrechter niet zo eenvoudig is. Maar nog steeds was iedereen enthousiast om aan de nodige stages te beginnen.

De scheidsrechterscommissie verwelkomt en wenst onze nieuw gebrevetteerde scheidsrechters veel succes toe.

De gebrevetteerden zijn

Malissa Vergote, Shakira Van De Walle, Kenny Versompel, Kyllian Genbrugge, Bijcon Humblé, Frederik Werbrouck en Johan Christiaens.

Tevens wil de scheidsrechtercommissie de Judoclub Asahi '90 Kruishoutem bedanken voor deze vlotte samenwerking.

I.O. SRC

Marcel Celis

Verantwoordelijke Cursus SR en Bevordering

Commers Pierre

Sponsors

Sponsors