Deel deze pagina:

Voor Mina Libeer (-57kg) is dit WK, na Bakoe in 2018, het tweede bij de senioren. Ze wordt echter gestopt in de eerste ronde na verlies tegen de Française Hélène Receveaux.

“Ik start meestal nogal traag, maar in het begin van de kamp hier bleef ik wel mee doen en kan ik de eerste aanval inzetten. Ik maak echter een fout op de grond en wordt daarop afgestraft. Dat pikt uiteraard wel.”

De teleurstelling bij Mina is duidelijk. “Ik voelde me er wel klaar voor na een goede voorbereiding. Ik had wel wat last van mijn schouder en daar moet thuis wel terug aan worden gewerkt.

De sfeer hier in Japan, de bakermat van het judo en dan ook de competitie zelf in de legendarische Budokan, het blijft voor een judoka toch wel een speciale belevenis.

“Ik ben eigenlijk wel graag in de sfeer van Japan, maar uiteindelijk blijft elke wedstrijd een wedstrijd. Eenmaal je hier op de mat staat, voel je evenwel wat meer druk. Want alle groten zijn hier. Het is meer opkijken en rondkijken, maar het blijft judo en eens je op de tatami staat, is het gewoon kampen en moet je dat wel even proberen weg te cijferen.”

Op de mat is het WK voor Mina voorbij, maar naast de tatami loopt het gewoon verder. “Ik ga nu de wedstrijden hier op dit WK verder mee volgen vanuit de tribune. Er valt hier veel te leren. Je kan hier veel oplossingen zien die andere judoka’s gebruiken die je zelf nog niet kent.”

“Mina kent een moeilijke tegenstandster in eerste ronde met Française. Ze start goed, krijgt de bovenhand in het grondwerk om daarna dit voordeel af te geven. Op dit niveau wordt dat afgestraft, in haar kamp door een houdgreep. Het doel voor Mina is in eerste plaats er te staan op de Olympische Spelen te Parijs in 2024. Tokio 2020 is leuk, maar vooral blijven ontwikkelen als judoka is de huidige prioriteit. Met Mina hebben we als federatie een talentvolle judoka in huis wiens potentieel we verder moeten ontplooien”, vindt Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx.

 

Christian Pierre

Sponsors

Sponsors