De Vlaamse Judofederatie blijft groeien als professionele organisatie om de judosport in Vlaanderen verder te ontwikkelen. Eerder dit jaar werd Koen Sleeckx aangesteld als de nieuwe Technische Directeur Topsport. In de zomermaanden werd Christian Pierre aangetrokken voor de nieuwe functie van communicatieverantwoordelijke en aan het jaareinde start Sophie Block als Operationeel Manager, tevens een nieuwe functie in het organigram van de federatie.

We stellen de kersverse Operationeel Manager graag aan u voor.

Sport was en is nog steeds prominent aanwezig in het leven van Sophie. Op een gegeven moment moest ze kiezen tussen voetbal, scouts, muziek en judo en koos ze resoluut voor het laatste. En terecht. Als judoka werd ze vijfmaal na elkaar Belgisch kampioene bij de jeugd en pakte ze twee keer brons bij de senioren. Ze maakte ook verscheidene malen deel uit van de Belgische selectie waarmee ze podiumplaatsen veroverde op verschillende buitenlandse toernooien en vijfde werd op het EK in het Roemeense Oradea.

Het was haast evident dat Sophie afstudeerde als licentiate lichamelijke opvoeding. Bovendien behaalde ze daarnaast nog het Trainer B diploma in het judo. Aangezien ze door het judo regelmatig in aanraking kwam met kinesitherapeuten, werd ze gefascineerd door dit beroep. Ze wou ook mensen terug op de rails zetten na een overbelasting, operatie of kwetsuur. Sophie studeerde dus logischerwijs ook nog sportkinesitherapie en was tot op heden beroepshalve hoofdzakelijk werkzaam als kinesitherapeute in haar multidisciplinair centrum Healthcube te Tervuren en als coördinator van Sportscube VZW. Als sportkine deed ze veel ervaring op bij verschillende instellingen en organisaties zoals de Topsportschool Volleybal te Vilvoorde, KVWZ (voetbal 3de nationale) en bij het damesvoetbal en futsal in de KBVB.

Sophie verkiest om samen met de VJF het judo nog verder te professionaliseren en alle judoka's op elk niveau de aandacht en de mogelijkheden te geven die ze verdienen. Vandaar ook haar keuze om op het beleidsniveau inspanningen te leveren waardoor judoka's meer respect krijgen van de buitenwereld voor al het harde werk dat ze leveren op en naast de tatami.

Je kan Sophie bereiken via haar e-mailadres sophie.block@vjf.be.

Tevens melden we nog dat Administratief Coördinator Sylvie De Graeve afscheid neemt van de VJF. Sylvie was bij de VJF in dienst sinds 1 april 1997 en verlaat de federatie op 31 januari 2019 voor een carrièreswitch. Een deel van haar taken zullen worden overgenomen door de Operationeel Manager. De VJF bedankt Sylvie van harte voor haar tomeloze inzet en wenst haar veel succes in haar nieuwe professionele activiteit.