Planeet Aarde is in gevaar. Wetenschappers over de hele wereld en steeds meer waarnemers zijn het erover eens dat als er niets gebeurt, ons gemeenschappelijk huis, en zijn bewoners, wij allemaal dus, geen gegarandeerde toekomst hebben. Met de klimaatspijbelaars in het nieuws de laatste weken blijft klimaat en milieu een heikel thema dat iedereen beroert. Ook de Internationale Judofederatie (IJF) wil deelnemen aan de gezamenlijke inspanning om onze kinderen een betere toekomst te bieden.

Ter gelegenheid van de World Judo Day, die elk jaar op 28 oktober plaatsvindt, de geboortedag van Kano Jigoro, de grondlegger van judo, nodigt de IJF alle judoka's, alle judoclubs en nationale federaties uit om een ​​grote operatie 'Plant een boom' te lanceren.

Tegenwoordig beoefenen meer dan 40 miljoen mensen judo over de hele wereld. Dit vertegenwoordigt mogelijk een groot aantal bomen die in de vier hoeken van de wereld kunnen worden geplant. Aangezien de seizoenen niet overal op hetzelfde moment identiek zijn, lanceert de IJF dit grote project nu reeds om iedereen te laten deelnemen. De IJF is zich ook bewust van de symbolische rol van een dergelijk programma en nodigt iedereen uit een kleine stap te zetten en de jongsten te onderwijzen in het behoud van onze leefwereld.

In de komende weken zal de IJF alle benodigde informatie vrijgeven om deel te nemen aan de 'PLANT A TREE'-operatie. Begin maar al te plannen!

Ter herinnering

De World Judo Day werd met succes gelanceerd in 2011 en is een geweldige kans voor alle judoka's om samen te komen onder de vlag van de educatieve waarden van onze sport. Ter herinnering nog even de thema's van de afgelopen edities van de WJD: Vriendschap (2018), Moed (2017), Judo voor de Wereld (2016), Eenheid (2015), Eer (2014), Volharding (2013), Judo voor Allen (2012 ) en Respect (2011). De Judo World Day is een dag gewijd aan coaches, judoka's, fans en iedereen met een passie voor een van 's werelds meest beoefende sporten.

In 2018 namen meer dan 80 landen deel, met meer dan 200 projecten http://worldjudoday.com/en/WJD-2018-847.html.